Resultats de la cerca bàsica: 586

111. lasanya
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
112. sopa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de pa xopat de brou o altre líquid. Mullar-se algú com una sopa. Borratxo com una sopa. Plat fet amb pa tallat a llesquetes fines, a trossets, bullit o escaldat amb brou o altre líquid, com aigua assaonada, llet, etc. Sopes d'all. Plat anàleg en què el pa és [...]
113. excel·lència
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat d'excel·lent. per excel·lència En grau eminent. Aquest plat representa per excel·lència la nostra gastronomia. El tigre és el felí per excel·lència. Tractament d'honor donat als ambaixadors, ministres, prelats, eclesiàstics, etc. Sa [...]
114. darreria
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Darrer període de la durada d'una cosa. La darreria del món. Es mor, ja és a les darreries. a la darreria de A l'acabament de. A la darreria de l'hivern. Plat darrer d'un àpat. [...]
115. lacón amb cachelos i xoriço picant (plat típic de la cuina gallega a base de carn de porc i patates)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
116. pizza
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'origen italià preparat amb una base de massa de pa ordinàriament rodona, coberta amb salsa de tomàquet, formatge fos i espècies, guarnida amb altres ingredients com olives, anxoves, etc. En aquest restaurant fan unes pizzes molt bones. [...]
117. brandada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Oscil·lació d'un cos que branda. Oscil·lació transversal d'una nau. Plat preparat amb bacallà esmicolat, posat prèviament en remull amb alls, que es lliga amb oli d'oliva, llet i julivert fins a aconseguir la consistència d'un puré. [...]
118. ensalivar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Secretar saliva en abundància. Agafar salivera a la vista d'una cosa gustosa. Ens van portar un plat d'arròs que feia ensalivar. Mullar de saliva. Em fa angúnia ensalivar els segells. Ensaliva't les mans abans d'agafar l'eina. [...]
119. entrant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
setmana entrant. Part entrant. Plat que se serveix a taula, llevat de l'olla o bullit. Per dinar mengem escudella, carn d'olla i dos entrants. Primer plat d'un àpat. Començarem el dinar amb un entrant lleuger. a l'entrant A l'entrada. A l'entrant del carrer. [...]
120. ditada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cop de dit. Va fer caure el plat de la balança amb una ditada. Porció d'una cosa que hom pot emportar-se adherida a un dit. Una ditada de mel, de llard. Senyal o taca que deixa sobre una cosa el contacte d'un dit. El mirall és ple de ditades. [...]
Pàgines  12 / 59 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>