Resultats de la cerca frase exacta: 823

81. pernil
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuixa d'un animal, especialment del porc. Tenir una persona bons pernils. Cuixa o espatlla de porc o de senglar salada per a ésser conservada. Pernil del país. pernil dolç Pernil de porc, desossat, assaonat i cuit.  [...]
82. mocader mocadera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que, en la matança del porc, arregla la moca, fa les botifarres, etc. [...]
83. xulla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llenca de cansalada fregida. Costella de moltó, de cabrit, de bou o de porc, cuinada.  [...]
84. salami
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit cru, assecat i fumat, fet amb mescla de carn de porc, de boví i cansalada. [...]
85. garrí
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porc petit. [...]
86. porcell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
87. embotit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'embotir; l'efecte. Budell, bufeta o embolcall sintètic, farcit de carn, generalment de porc, capolada. [...]
88. bacó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Penca de porc salada. Cansalada viada. Porc 1 1. [fem. bacona] Persona que és bruta físicament o moralment.  [...]
89. cotx
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porc 1 1.  [...]
90. gambajó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuixa de porc. [...]
Pàgines  9 / 83 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>