FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Vi blanc. Vi claret o simpl. claret. Vi negre o vi roig. Vi dolç. Vi sec. Vi ranci. xarel·lo(fam.) remost, revío resaigües, vi obtingut tirant aigua a la brisa. aiguarelles, vi molt flac o molt rebaixat. vi escumós (o espumós), xampanyo cava. Xampany és una adaptació del francès champagne. Es [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 Lloc on hom elabora i guarda el vi. cava botiga, en certes contrades, celler que no està sota terra o sota volta. Cp. boteria: conjunt de botes d'un celler, cellerat: celler ple, allò que ocupa el celler 2 cambreta, dependència dels baixos de la casa per a tenir el carbó, la llenya, etc. 3 [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
, jornaler que cava la terra. mesader, treballador llogat a mesos. anyadero anyer, treballador contractat per anys. escarràs, el qui fa la feina més pesada d'una treballada. treballada, colla de treballadors que fan una mateixa feina. brigada, íd. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]