Resultats de la cerca frase exacta: 10

Diccionari de la llengua catalana
1. julivert
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. hortense). julivert bord [o julivert de muntanya] Etusa . julivert bord [o julivert de muntanya] Pastanaga borda. julivert d'isard Herba de la família de les umbel·líferes, d'arrel llarga i gruixuda, fulles en roseta basal, molt dividides, tija robusta i flors d'un blanc verdós [...]
2. apiol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància cristal·lina continguda en l'oli de julivert. apiol oficinal Oli de julivert, líquid oliós obtingut de les llavors de julivert. [...]
3. suquet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de peix variat, de vegades amb crustacis i mol·luscos, preparat amb un sofregit d'oli, all, farina, tomàquet i julivert, al qual s'afegeix aigua, sal i pebre. [...]
4. vinagreta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb ceba, all, julivert i ou dur, barrejats amb vinagre, oli i sal. Perdiu a la vinagreta. [...]
5. umbel·lífer -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
fruit format per dos aquenis separables, a la qual pertanyen el julivert, l'api, la pastanaga i el fonoll. Individu d'aquesta família. [...]
6. bistec
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tall de carn de bou o de vedella per a fer a la graella, a la planxa o bé fregit. bistec rus Carn picada, normalment barrejada amb ou i assaonada amb all, ceba, julivert, etc., de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa. bistec tàrtar Carn picada de bou o de [...]
7. etusa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Herba de la família de les umbel·líferes, metzinosa, semblant al julivert pel fullatge, però de flors blanques i amb bractèoles reflexes a les umbel·les, que es fa en herbassars ruderals de muntanya (Aethusa cynapium). [...]
8. brandada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Oscil·lació d'un cos que branda. Oscil·lació transversal d'una nau. Plat preparat amb bacallà esmicolat, posat prèviament en remull amb alls, que es lliga amb oli d'oliva, llet i julivert fins a aconseguir la consistència d'un puré. [...]
9. floró
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
províncies. En heràld., adorn en forma de fulla, generalment d'api, d'acant o de julivert, posat sobre el cercle d'una corona. Eina de metall que porta gravat en relleu un ornament, emprat per a decorar les cobertes dels llibres enquadernats en pell. Flòscul. [...]
10. herba
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
més herbes. Voleu herbes o cafè? herbes per al brou Verdures com l'api, els naps, els porros, la pastanaga, etc., que serveixen per a preparar el brou. fines herbes Assortiment de plantes aromàtiques com l'all, l'estragó, el julivert, etc., que s'utilitza per a adobar alguns plats [...]