Resultats de la cerca bàsica: 33.370

Diccionari de la llengua catalana
1. sopa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de pa xopat de brou o altre líquid. Mullar-se algú com una sopa. Borratxo com una sopa. Plat fet amb pa tallat a llesquetes fines, a trossets, bullit o escaldat amb brou o altre líquid, com aigua assaonada, llet, etc. Sopes d'all. Plat anàleg en què el pa és [...]
2. pa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliment fet de farina pastada amb aigua, generalment fermentada, i cuita al forn, especialment el fet amb farina de blat. Pa d'ordi, de sègol, de barreja. Pa tou, del dia. Pa dur, sec. Pa blanc, morè, negre. Pa integral. Pa de munició. Pa beneït. Sucar pa amb vi. Menjar pa sol [...]
3. timbarro
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros gros de pa, de carn, etc. [...]
4. tinyol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Crostó de pa. Llesca grossa de pa. [...]
5. esmollar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer molles (un tros de pa). [...]
6. guimbarro
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros gros de pa, generalment el crostó. [...]
7. fleca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forn de pa. Botiga on es ven pa. [...]
8. fènyer
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acabar de treballar (la pasta de cada peça de pa) sobre una taula.  [...]
9. panàtica
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Provisió de pa, especialment per a una nau o una armada. [...]
10. sucada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de sucar. Tros de pa, bescuit, etc., sucat en vi, xocolata, etc. [...]
Pàgines  1 / 3.337 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>