FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de pelar o de llevar el pèl. Acció de pelar o de llevar la pell, l'escorça, el suro. Erosió a la pell. He caigut i m'he fet una pelada al genoll. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de pelar o llevar la pell o l'escorça, especialment el suro de l'alzina surera; l'efecte. Pell, escorça, especialment la separada de la fruita, de la planta. Peles de patata. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent al mandariner o a la mandarina. Fruit comestible del mandariner, semblant a una taronja però més petit i generalment deprimit, de bon pelar i amb els grills aromàtics i de sabor suau, que se separen fàcilment. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure un primer tros (a una cosa intacta), començar-la a gastar. Aquesta llonganissa no és gaire bona: n'encetarem una altra. Encetar una qüestió. Pelar o irritar la pell (d'una part del cos). Aquestes sabates li enceten els peus. De tant mocar-me, se m'ha encetat el nas. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de fer una incisió longitudinal en un embolcall, d'eixamplar l'escletlla que deixen entre elles dues posts contigües; l'efecte. Incisió de dalt a baix per a poder pelar el suro. Obertura d'un llagut limitada lateralment pels corredors i travessada pels bancs on s'asseuen [...]