Resultats de la cerca bàsica: 25

21. assaonar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 madurar. 2 condimentar. tempirar, assaonar la terra (una pluja). adobar(->) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
22. espècia
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Cadascuna de les substàncies aromàtiques i, de vegades, de tast picant, emprades per a condimentar el menjar, com ara pebre, canyella, claus i safrà. La majoria són d'origen asiàtic o americà. Eren anomenades espècies de pobre aquelles que, molt més barates, podien substituir les originals, com ara [...]
23. componer (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
[Se conjuga como: poner] v tr 1 [formar un todo] compondre. 2 [constituir] compondre. Componer un equipo, compondre un equip. 3 p fr [sumar] sumar, fer. 4 [una obra] compondre. 5 gràf compondre. 6 [condimentar] amanir, adobar, assaonar. 7 [el vino] tallar. 8 [reparar] adobar, reparar, apariar. 9 [...]
24. amanir
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 preparar. 2 Posar oli, sal, etc., a certes viandes. oliar envinagrar enciamar, amanir amb sal, oli i, a més, sovint, vinagre i altres espècies. Encara s'ha d'enciamar el tomàquet i la ceba. condimentar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
25. adobar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 preparar. 2 (el menjar) assaonar condimentar marinar(peix, vianda) salaro fer salaó(peix, carn) escabetxar(peix) salpebrar(viandes, en general) confitar(fruites, viandes, carns) candir(fruits amb sucre o almívar) conservar, condimentar. 3 (cuirs, pells) assaonar Cp. abadanar [...]
Pàgines  3 / 3 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3