Resultats de la cerca bàsica: 117

71. forn
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Física
Recipient, tancat o obert per un costat, dins del que es pot augmentar la temperatura de manera controlada per a fondre un material, en una atmosfera també controlada. [...]
72. refondre
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 fondre. 2 Fig. refer, redactar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
73. gelera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Massa de glaç acumulada a les zones altes de les muntanyes, per sota del límit de les neus perpètues, i que pot fondre's en un estiu molt sec. [...]
74. forn
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Química
Recipient tancat de parets refractàries que, escalfat per mitjans diversos, arriba a l'interior a temperatures elevades i que s'utilitza per a escalfar, deshidratar, fondre o, de vegades, endurir materials. [...]
75. fusible
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 adj. Que es pot fondre. refusible, que es pot fondre una segona vegada. Ant. Infusible. 2 m. (En un circuit elèctric) plom. He fet un curtcircuit i s'han fos els ploms. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
76. bufador
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Aparell que expulsa una flama ben definida i d'alta temperatura, que s'utilitza per a fondre la cera o la parafina de recobriment de la sola d'un esquí de fons. [...]
77. bufador
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Aparell que expulsa una flama ben definida i d'alta temperatura, que s'utilitza per a fondre la cera o la parafina de recobriment de la sola d'un esquí de fons. [...]
78. liquidar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 fondre. 2 vendre. 3 pagar. 4 matar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
79. linotipista
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Treball
Persona que compon un text per mitjà d'un teclat i acciona una màquina de composició tipogràfica per fondre el metall en una sola peça que conté els caràcters d'una mateixa ratlla. [...]
80. raclette du Valais [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet de llet de vaca crua o pasteuritzada, gras, de pasta semidura, madurat durant un mínim de tres mesos, amb una capacitat excel·lent de fondre's, originari del cantó suís del Valais. [...]
Pàgines  8 / 12 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Següent >>