FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 Noms d'algunes sopes catalanes: Sopes escaldades (pa escaldat amb aigua bullent i oli). Sopes bullides. Sopa d'all. Sopa torrada (amb trossets depa torrat). Sopa amb un ou (escaldada amb un ou fresc, sencer, al damunt). Sopa de peix. Sopes de vi (o de llet). Sopes de santa Teresa. minestra [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
panís o panís de l'Índia blat de l'Índia milloco milloca moresc dacsa farratjó, blat de moro tallat abans de granar que hom dona com a aliment al bestiar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 Aparell per a assecar. eixugador. 2 Lloc per a posar coses a assecar. sequer, era on, sobre canyissos, es posen a assecar fruits, esp. figues. barrat, canyís de forma rectangular sobre quatre peus, que serveix per a posar-hi fruits a assecar. estufa, lloc clos a una temperatura més o menys [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
inacabable sens fi indefinit llarg etern(hiperb.) ésser com la tela de Penèlope semblar l'obra de la Seu (o del Miracle) ésser més llarg que un dia sense pa. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
d'una banda a l'altra d'un extrem a l'altre de punta a punta de llarg a llarg de banda a banda totalment (->) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]