Resultats de la cerca bàsica: 85

Diccionari de la llengua catalana
81. passada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
de trama. Sèrie de notes que fa d'una tirada un ocell en cantar. La merla és un ocell de passades llargues. Plat que forma part dels que se serveixen en un àpat. Acció de servir menjar, beguda, en el curs d'un àpat. Hi ha hagut dues passades de carn i dues de peix. En certs [...]
82. caragol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mol·lusc gastròpode pulmonat, proveït d'una closca en espiral i quatre tentacles al cap. Caragols de terra o terrers. Caragols de mar. Un plat de caragols. Caragols a la llosa, a la petarrellada. caragol bover Caragol de terra molt apreciat en gastronomia (Cryptomphalus aspersus). [...]
83. clavar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. Menjar o beure (alguna cosa). S'ha clavat un bon plat de mongetes. Es va clavar un got de vi. El pistó d'un motor, encallar-se en el cilindre per un augment excessiu de la temperatura. En clavar-se el pistó, la màquina s'ha aturat.  [...]
84. servir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'única sortida era posar-se a servir. De jove servia a casa d'un marquès. A taula, fer el plat (a algú), abocar-li la beguda, etc. Serviu-vos vós mateix. Una criada que no sap servir a la taula. servir un comprador (o un client, etc.) En una botiga, atendre'l. Ja la serveixen, senyora [...]
85. carn
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. Extret de carn. Un peix de carn molt apreciada. Carn dels quadrúpedes i dels ocells. Què vols per dinar, carn o peix? carn d'olla Plat compost de carn, pilota, verdures, llegums, embotits i altres ingredients, bullits a l'olla. carn magra Carn de porc corresponent a la cuixa, l'espatlla [...]
Pàgines  9 / 9 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9