Resultats de la cerca frase exacta: 183

Diccionaris terminològics
71. brie [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta tova i cremosa, amb la crosta florida, gust intens i presentat generalment amb forma de disc, originari de la regió francesa de Brie. [...]
72. feta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet d'ovella o de cabra, de pasta tova crua, madurat en salmorra durant un període de quinze a trenta dies, amb gust salat i lleugerament agre, originari de Grècia. [...]
73. depuració en el terreny
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Depuració tova consistent a abocar aigües residuals, tractades parcialment o no, sobre un terreny amb coberta vegetal, el qual les depura biològicament mitjançant l'acció del sòl i dels microorganismes i plantes que hi són presents. [...]
74. monterey [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta més o menys tova segons el punt de maduració, madurat durant un període d'un a sis mesos, de gust molt suau, originari de la ciutat nord-americana de Monterey. [...]
75. planxa forapista
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Planxa de neu unidireccional que pot ser utilitzada en tot tipus de neu i de terreny, corbada cap amunt pels dos extrems, més per l'anterior que pel posterior, que generalment es fa servir amb fixacions de bota tova. [...]
76. andiroba
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Fusta procedent de l'Amèrica tropical que s'obté de l'andiroba (Carapa guianensis, família de les meliàcies), semipesant, tova o semidura, de fibra recta o lleugerament entrellaçada, amb el duramen de color vermellós o marró i l'albeca poc diferenciada, emprada en ebenisteria, fusteria i [...]
77. vaselina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Material amorf, gairebé incolor, la consistència del qual varia amb la temperatura ambiental, des d'una cera translúcida fins a un oli viscós, que hom obté per destil·lació fraccionada del petroli. És constituïda fonamentalment per una mescla d'hidrocarburs saturats. És emprada principalment en far [...]
78. perla
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Forma farmacèutica esfèrica, tova, semblant a les càpsules, però massissa. [...]
79. aiús
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Fusta de l'aiús, tropical, tova, de fibra longitudinal i grogosa. [...]
80. formatge blau
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge de pasta tova, malaxada, que presenta vetes de floridura de color blau o verd. [...]
Pàgines  8 / 19 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>