Resultats de la cerca bàsica: 603

81. pobla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nucli de població fundat en virtut d'una carta de poblament que concedia certs privilegis. [...]
82. sacerdoci
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ofici, dignitat, de sacerdot. Exercici d'una professió, un ministeri, etc., que exigeix una alta virtut. [...]
83. devolut -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Atribuït a algú en virtut d'un dret que el fa passar d'un altre a ell. [...]
84. resolutiu -iva
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té la virtut de resoldre un abscés, una inflamació. Medicament resolutiu. Analític 1 . Mètode resolutiu. [...]
85. tecnòcrata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Partidari de la tecnocràcia. Persona que exerceix un poder polític en virtut de la seva preparació tècnica. [...]
86. desedificar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Exercir, amb el mal exemple, una influència nociva en els sentiments de pietat, de virtut (d'algú). [...]
87. sobrehumà -ana
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que està per damunt d'allò de què sembla capaç la naturalesa humana. Una virtut sobrehumana. Esforços sobrehumans. [...]
88. blasfèmia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Paraula o expressió injuriosa contra Déu o els sants. Despropòsit injuriós. Una blasfèmia contra la pàtria, contra la virtut. [...]
89. emol·lient
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té la virtut d'estovar o d'amollir les parts inflamades. Un cataplasma emol·lient. Farines emol·lients. Substància emol·lient. [...]
90. espessidor -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té la virtut d'espessir. Additiu alimentari que manté o augmenta la consistència d'un producte. Substància espessidora. [...]
Pàgines  9 / 61 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>