FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, determinat per la forma cristal·lina més gran de totes les que el componen. Hàbit prismàtic. Hàbit tabular. hàbit fibrós Hàbit d'alguns minerals, com ara l'amiant i l'asbest, que creixen formant acícules molt allargades. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
metres de profunditat. plataforma d'abrasió Superfície d'erosió produïda per l'onatge al peu d'un penya-segat. plataforma petroliera Estructura tabular que s'eleva per sobre la superfície del mar i disposa dels equipaments necessaris per a extreure petroli. Replà, [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
controvèrsia. Han tingut algunes diferències, però encara són amics. Magnitud o quantitat en què una magnitud o quantitat difereix d'una altra de la mateixa naturalesa. Una diferència de vint centímetres. diferència tabular Diferència entre dos nombres consecutius [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
capbussament. relleu montserratí Relleu que presenta una morfologia semblant al massís de Montserrat. relleu tabular Relleu estructural constituït per una capa o diverses capes de roca resistents i horitzontals que formen un altiplà. En microscòpia òptica de llum transmesa, grau [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. Escenari. Capçada 2. Part superior de la talla brillant d'un diamant. Monument megalític prehistòric propi de Menorca, consistent en una gran pedra clavada verticalment a terra amb una altra pedra col·locada horitzontalment al damunt. Relleu tabular aïllat, format per un [...]
Relleu tabular format per un estrat horitzontal, de superfície plana i vores abruptes, molt resistent a l'erosió, propi de paisatges volcànics o subàrids. [...]
Registre on diàriament s'apunta el valor dels serveis prestats a cada client d'un establiment hoteler i el crèdit que té, i que permet conèixer la producció de l'establiment. [...]