Resultats de la cerca frase exacta: 87

21. tortel·lini
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Anella de pasta alimentosa de farina farcida de carn o de verdura. [...]
22. ravioli
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petita peça quadrada de pasta de farina farcida de carn o de verdura. [...]
23. triadures
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Residus d'una tria. Recollia les triadures de la verdura per a les gallines. [...]
24. cassola de mongetes seques estofades amb verdura i girella del Somontano
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
25. capçada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt de les branques d'un arbre des de l'enforcadura fins al cimall, amb fullatge o sense. Semblant a la capçada d'un pi descomunal. Bancal que es prepara per sembrar-hi una mena de llegums, verdura, etc. Element decoratiu que consisteix en un cordonet que es col·loca al capdamunt [...]
26. envidriar-se
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Prendre l'aspecte de vidre. La mirada de la vella s'ha envidriat. Els ulls del cadàver s'envidriaran. Esdevenir rígid, trencadís. La verdura s'ha envidriat. Envidriar-se el suro. [...]
27. espinac
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Herba de la família de les quenopodiàcies, de fulles basals triangulars alabardades, flors unisexuals, reduïdes, agrupades en espiga densa, i fruit enclòs en unes bràctees sovint espinoses, cultivada com a verdura (Spinacia oleracea). espinac de carn Blet blanc.  [...]
28. panada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Batuda, herba dallada, etc., que, a conseqüència d'una ploguda, s'amassa i es fa difícil de netejar. Blat de panada. Messes ajagudes, difícils de segar. Pasta cuita al forn, farcida de cabell d'àngel, carn, peix o verdura. [...]
29. agrella
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Herba de la família de les poligonàcies, de fulles sagitades i gust àcid, corrent als prats de dall i de vegades cultivada com a verdura (Rumex acetosa). agrella borda Pa de cucut de bosc. agrella de fulla rodona Badola.  [...]
30. colitx
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Herba de la família de les cariofil·làcies, de fulles glauques i flors blanques amb el calze molt inflat, pròpia de les vores de camins i d'altres indrets una mica ruderals, els rebrots de la qual, quan encara són tendres, poden ésser consumits com a verdura (Silene [...]
Pàgines  3 / 9 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Següent >>