Peça de carn de boví de primera A, llarga i rodona, magra i sense nervis, però una mica eixuta, corresponent a la part posterior de la meitat superior de la cuixa, adequada per a rostir, i també per a arrebossar o fer-ne llibrets. [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Estri de cuina per a rostir. greixerao greixonera, rostidora de forma oblonga, per a rostir aviram. Cp. graella, ast Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
cuinar coure adobar de menjar aparellar. Aparellar el sopar. Cp. fer carn d'olla (o olla o bullit), fregir, rostir, estofar o ofegar, arrebossar, fer saltar, passar per la paella, fer a la graella, rostir a l'ast, escalivar, marinar, etc Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 cremar. Cp. recremar, rostir, aquilotar o culotar: torrar la pipa a força de fumar-hi. gratinar(al forn) 2 Fig. Torrar la pell amb l'acció del sol: embrunir. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
v tr 1 [asar demasiado] cremar, socarrar. La carne se ha achicharrado, la carn s'ha cremat. 2 [la comida] refregir, torrar. 3 fig [calentar con exceso] rostir, abrusar, bleir. 4 fig [molestar] mortificar, molestar. Me estuvieron achicharrando toda la tarde, em van estar mortificant tota la tarda [...]