Carn picada, normalment barrejada amb ou i assaonada amb all, ceba, julivert, etc., de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa. [...]
Amanida elaborada amb hortalisses fresques, generalment tomàquet, enciam, cogombre i ceba, i amb trossos de pa de pita torrats o fregits, que es condimenta amb oli d'oliva, suc de llimona o vinagre, menta i julivert, típica del Pròxim Orient. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
més herbes. Voleu herbes o cafè? herbes per al brou Verdures com l'api, els naps, els porros, la pastanaga, etc., que serveixen per a preparar el brou. fines herbes Assortiment de plantes aromàtiques com l'all, l'estragó, el julivert, etc., que s'utilitza per a adobar alguns plats [...]
Amanida feta amb búrgul o cuscús, tomàquet, ceba, julivert i menta, que s'amaneix amb oli d'oliva i suc de llimona, originària de Síria i el Líban. [...]