FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
(alguna cosa). Tirar sucre al cafè. Tirar gallina a l'olla. Tirar llenya al foc. Tirar pa als peixos de l'estany. Tirar una carta a la bústia, al correu. Tirar els daus. Tirar una sota, un as. no tirar-se pedres al fetge Tenir el fetge gros. tirant curt Pel cap baix. tirant llarg Pel [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
principal. Cap de regne, cap de província. cap de partit Ciutat o vila capital d'un partit judicial o governatiu. cap d'olla Mamífer cetaci, de 6 o 7 metres de llarg (Globicephalus melas). cap de bou Capgròs 2. cap d'ase Viret. caps blancs Mateta grisenca i decumbent de la [...]
)
Ara bé, cal tenir en compte que, si no hi ha el matís d'inserir una cosa a dins d'una altra, cal fer servir el verb posar, i no ficar. Per exemple:
posar la sopa a la taula (i no ficar la sopa a la taula)
posar l'olla al foc (i no ficar l'olla al foc)
posar una coma en un escrit (i no ficar una coma [...]
síl·laba és oberta. Així, hi ha uns quants mots que es pronuncien amb o oberta en la majoria de parlars, mentre que uns quants mots amb el diftong ou i diversos cultismes presenten vacil·lació en la pronúncia.
o oberta: crosta, flor, hora, olla, plor, plora, soca, sol
o oberta / o tancada: jou, pou, tou [...]
Àrea temàticaEquipament de la llar. Decoració. Bricolatge
Aparell en forma d'olla, generalment elèctric, destinat a la cocció de l'arròs, que funciona amb molt poca aigua, aprofitant el vapor que s'hi condensa. [...]
Àrea temàticaEquipament de la llar. Decoració. Bricolatge
Vaporadora de forma cilíndrica típica de la cuina asiàtica consistent en un o diversos recipients apilables i una tapa fabricats amb tires de bambú entreteixides, que es col·loca damunt d'una olla o d'un wok amb aigua bullent. [...]
Plat de la cuina japonesa fet amb verdures i amb carn de bou tallada en làmines molt fines, que s'elabora a taula, coent els ingredients dins una olla amb una salsa feta amb shoyu, sake o mirin, i sucre. [...]
Plat de la cuina xinesa consistent en un brou calent, servit a taula dins una olla muntada sobre un fogonet, en la qual els comensals van coent menges diverses, generalment verdura, pasta, marisc, carn o peix, que amaneixen tot seguit amb salses o altres ingredients. [...]