Resultats de la cerca frase exacta: 18

Diccionari de la llengua catalana
11. congelar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
les sangs. Sotmetre (un producte alimentari) a una temperatura prou baixa perquè es congeli el líquid que conté. Carn congelada. Produir congelació (en una part del cos). El fred li va congelar les orelles. Sofrir congelació. Se li van congelar els dits i li'n van haver [...]
12. estabilitzador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
tensió d'entrada o el consum de potència del receptor variïn considerablement. Additiu alimentari que manté l'aspecte i la textura del producte. [...]
13. additiu -iva
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
sense que en variïn la composició i les qualitats bàsiques. Additiu alimentari. Substància additiva. En pint., substància barrejada a les pastes pictòriques per tal de donar-los característiques especials. La cera i la resina són additius pictòrics. [...]
14. tracte 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Columna, cordó, fascicle o via, posat en el gruix o a la superfície d'un producte morbós o d'un òrgan o entre dos òrgans. tracte alimentari Canal digestiu. tracte vocal Conducte que va des de la laringe als llavis i als narius. Grup de fibres nervioses que tenen un origen [...]
15. règim
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
posterior al feudalisme caracteritzat per la monarquia absoluta. Manera de viure a què hom se subjecta per millorar o preservar la salut, per atènyer un determinat efecte, etc. El metge ha prescrit al malalt un règim sever. Estar a règim. Seguir un règim alimentari. règim [...]
16. canal 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
organisme per on circulen substàncies líquides o semilíquides, aire, etc. canal alimentari Tub digestiu. canal vertebral Canal que conté la medul·la espinal. Mitjà a través del qual, en el procés de comunicació, són transmesos els signes. Suport [...]
17. codi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
que regula, seguint el model del codi, una especialitat que forma part d'una categoria jurídica. Codi de circulació. Codi alimentari. Codi moral. Sistema convencional de signes i de regles que posen en relació aquests signes, que serveix per a transmutar la forma d'un missatge en una [...]
18. pasta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
paper. pasta de fustes Massilla de fustes. Pasta de cel·lulosa. Massa formada amb farina que serveix per a fer pa, galetes, pastissos, etc. Remenar la pasta. pasta bamba Pasta fina i molt fofa, feta amb farina, ous, sucre i oli o saïm. Producte alimentari obtingut per [...]
Pàgines  2 / 2 
<< Anterior  Pàgina  1  2