Resultats de la cerca frase exacta: 226

Diccionari de la llengua catalana
51. molla 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part interior blana del pa i altres coses que tenen crosta o clofolla. La part més blana de la carn de les persones o dels animals. Partícula de pa que es desprèn en partir-lo. [...]
52. corretjut -uda
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mal cuit, que no té la tovor que cal. Pa corretjut. [...]
53. rostar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escurar amb un tros de pa (una cassola, un plat, etc.). [...]
54. torrapà
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instrument en forma de forquilla emprat per a posar pa a torrar. [...]
55. costal 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Càrrega que porta una bèstia a cada banda del bast. Feix gros de llenya, com els que es cremen en un forn de coure pa, de rajoler, etc. Sac gros generalment fet de xarpellera teixida amb cànem o jute. [...]
56. caixet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Càpsula feta de pa d'àngel o de midó. Cotització d'un artista.  [...]
57. gord -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Grosser, no gens delicat. Endurit per manca d'humitat. Pa gord, coca gorda. [...]
58. avellanat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llet d'avellanes. Menjar fet amb avellanes torrades, sucre i algunes vegades pa, ous, etc., i cuit al forn. En un moble, petit buit en forma de mitja avellana per a encaixar-hi el cap del caragol que subjecta una post. [...]
59. canapè
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Seient allargassat amb el respatller i els braços entapissats, semblant al sofà, que presenta tants respatllers com places té per a seure. Petita peça de pa, galeta, torrada, etc., amb alguna menja salada al damunt. Prendre uns canapès com a aperitiu. [...]
60. empanar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embolcar (carn o altra vianda) amb pasta de pa per coure-la després al forn. [...]
Pàgines  6 / 23 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>