Resultats de la cerca frase exacta: 226

Diccionari de la llengua catalana
71. massini
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís format per capes de pa de pessic, nata i trufa, i recobert de crema cremada. [...]
72. sara
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet amb pa de pessic i crema de mantega, recobert amb trossets d'ametlles torrades. [...]
73. torrada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de torrar o de torrar-se; l'efecte. Llesca de pa torrat. Una torrada amb mel. [...]
74. alís -isa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que ha estat pastat sense llevat. Un pa alís. anar alís [o estar alís] Estar trist, malenconiós. [...]
75. llonguet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa petit ovalat amb un solc tot al llarg en la seva part superior. Espardenya 2 . [...]
76. epiclesi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fórmula litúrgica cristiana d'invocació a l'Esperit Sant demanant-li de transformar el pa i el vi eucarístics. [...]
77. escalopa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tall prim de carn, de peix, guisat. escalopa milanesa Tall de carn arrebossada amb ou i pa ratllat. [...]
78. esmicar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Esmicolar . He esmicat el pa per donar-lo als coloms. S'ha esmicat com una vaixella de terrissa. [...]
79. pellucar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Prendre (un menjar) a miques, en petites quantitats. Els coloms li pellucaven dels dits les molles de pa. [...]
80. sopa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de pa xopat de brou o altre líquid. Mullar-se algú com una sopa. Borratxo com una sopa. Plat fet amb pa tallat a llesquetes fines, a trossets, bullit o escaldat amb brou o altre líquid, com aigua assaonada, llet, etc. Sopes d'all. Plat anàleg en què el pa és [...]
Pàgines  8 / 23 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>