Resultats de la cerca bàsica: 33.374

Diccionari de la llengua catalana
11. sequer
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Era on, sobre canyissos, es posen a assecar fruites, especialment figues. [...]
12. timbarro
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros gros de pa, de carn, etc. [...]
13. tinyol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Crostó de pa. Llesca grossa de pa. [...]
14. messes
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sembrats de plantes segadores. Temps de la sega. En acabar les messes comença l'època de collir les figues. [...]
15. carrell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt de coses unides i en renglera. Un carrell de figues, de bolets, travessats amb un fil. Un carrell de peres agafades pels capolls. Filera de grans d'una espiga. Rodet subjecte a una creu de fusta que, mogut per la roda de corder, serveix per a retòrcer el fil o corda. [...]
16. esmollar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer molles (un tros de pa). [...]
17. guimbarro
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros gros de pa, generalment el crostó. [...]
18. fleca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forn de pa. Botiga on es ven pa. [...]
19. badocar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Una cosa, especialment la fruita, clivellar-se. Les figues badoquen després de la pluja. Fer el badoc. Què fas aquí badocant? [...]
20. fènyer
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acabar de treballar (la pasta de cada peça de pa) sobre una taula.  [...]
Pàgines  2 / 3.338 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>