Resultats de la cerca bàsica: 33.374

Diccionari de la llengua catalana
21. panàtica
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Provisió de pa, especialment per a una nau o una armada. [...]
22. sucada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de sucar. Tros de pa, bescuit, etc., sucat en vi, xocolata, etc. [...]
23. solar 4
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar sola (a un calçat). El pa, cremar-se de la sola. [...]
24. crostó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Extrem d'un pa de forma allargada. Què vols? Llesca o crostó? Quan encetis el pa, dona'm el crostó. Tros de pa o de formatge en què abunda la crosta. Un crostó de roca. Peça de carn de la cuixa de bou o de vedella. [...]
25. ateserar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparar (un forn) posant-lo a punt de rebre el pa, els materials a coure. [...]
26. llescar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer llesques. Qui llescarà el pa? llescar una panna de suro Treure'n llesques. [...]
27. rosegó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bocí de pa que es deixa després d'haver-lo començat a menjar. Tros petit de pa. [...]
28. canyissa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Teixit de canyes i de cordill per a posar-hi pa, criar-hi cucs de seda, etc. Canyís 2.  [...]
29. sucamulla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fet de sucar pa, galetes, etc., en un líquid, generalment vi o llet. Fer sucamulla. [...]
30. bescuitar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recoure (el pa) perquè es conservi millor. [...]
Pàgines  3 / 3.338 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>