Resultats de la cerca bàsica: 111

Diccionaris terminològics
71. tzatziki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Preparació culinària feta amb iogurt, cogombre, all, anet i, ocasionalment, menta o llimona, que se serveix com a entrant o com a acompanyament per a amanides o per a plats de carn o peix, típica de Grècia. [...]
72. marinada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Preparat líquid compost bàsicament d'un àcid, com ara vinagre, vi o suc de llimona, oli, espècies i herbes, on es deixa reposar una vianda, generalment carn o peix, a fi que s'entendreixi i resulti més saborosa. [...]
73. fatuix
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Amanida elaborada amb hortalisses fresques, generalment tomàquet, enciam, cogombre i ceba, i amb trossos de pa de pita torrats o fregits, que es condimenta amb oli d'oliva, suc de llimona o vinagre, menta i julivert, típica del Pròxim Orient. [...]
74. clavetejar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Introduir claus d'espècia en una ceba o en una llimona, tot punxant-la. [...]
75. serocrom
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Pigment que dona un color groc clar, de llimona, al sèrum sanguini normal. [...]
76. citronel·la
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Botànica
d'uns 10 mm de llarg, de la qual s'extreu un oli essencial amb olor de llimona. [...]
77. elixir aromàtic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Licor que conté taronja, llimona, coriandre i anís en solució alcohòlica, emprat per a aromatitzar preparacions farmacèutiques. [...]
78. aigua de melissa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Alcohol destil·lat amb fulles de melissa, llimona, canyella i altres espècies que té propietats estomàquiques, tòniques i vulneràries. [...]
79. xermula
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Salsa espessa agredolça típica de la cuina àrab, feta a base d'oli d'oliva, suc de llimona, all i coriandre. [...]
80. esperit perfumat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Solució aquosa de diverses essències oloroses, com les de bergamota, espígol, llimona, flor de taronger i romaní, amb alcohol i acetat etílic. [...]
Pàgines  8 / 12 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Següent >>