Resultats de la cerca bàsica: 394

131. correspondre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. Tenir comunicació. El menjador es correspon amb la cuina per un corredor. Estar en relació epistolar, d'afers. Jo em corresponc amb ell.  [...]
132. batedor 2 batedora
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
receptor, amb l'objectiu d'enviar-la lluny dels defensors dins els límits del terreny legal. Explorador, persona que va al davant per reconèixer el camí, el territori, etc. Corró de pedra per a batre la segada. Trill 2. Estri de cuina que serveix per a batre els ous i altres [...]
133. piló
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bloc feixuc de fusta dura, generalment cilíndric, sobre el qual es posa la cosa que s'ha de tallar, capolar, picar. Piló de carnisser. Piló de cuina. El condemnat tenia ja el cap sobre el piló. piló de sabater Piló quadrat que serveix als sabaters per a emmotllar la [...]
134. escarabat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
de cuina Insecte de l'ordre dels dictiòpters, adaptat als estatges humans, omnívor nocturn i incapaç de volar (Blatta orientalis). Defecte de tissatge consistent a restar alguns fils consecutius fent basta indeguda en el teixit. Lletres mal formades. Fer escarabats. Prisma de [...]
135. amanida de textures amb tzatziki (salsa típica de la cuina grega)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
136. capipota amb samfaina (guisat de carn típic de la cuina catalana)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
137. salmorejo cordovès (tipus de gaspatxo espès típic de la cuina andalusa)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
138. spanakopita (pastís d'espinacs i formatge típic de la cuina grega)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
139. placa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
número d'inscripció. La placa de la Legió d'Honor. placa de cocció [o placa de focs] Cuina amb els fogons integrats sobre una placa metàl·lica que s'encasta dins una obertura feta en un marbre o en un moble. placa de guix armada Placa armada amb fibres naturals o [...]
140. bateria
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'aviram o de conills. en bateria De manera que una sèrie d'objectes similars siguin paral·lels lateralment. Aparcar en bateria. Articles de metall, especialment d'aram o coure batuts. bateria de cuina Conjunt dels estris que serveixen per a fer el menjar. Conjunt d'instruments de [...]
Pàgines  14 / 40 
<< Anterior  Pàgina  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  Següent >>