FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer més espès. És clar aquest xarop: cal espessir-lo. Esdevenir més espès. La xocolata s'ha espessit massa. Allí el bosc s'espesseix i esdevé gairebé impenetrable. Augmentar, per addició d'un espessidor, la viscositat (d'un líquid). [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
concentrar condensar deflegmar(un líquid, per evaporació o destil·lació) reduir(per evaporació) prendre's, espesseir-se un líquid per refredament. llotejar, es diu del fang, espesseir-se fins a tenir la consistència del llot. Cp. travar-se la llengua: espesseir-se, com quan algú està borratxo. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància mucilaginosa abundant a la capa externa de la paret cel·lular d'algunes algues vermelles, emprada en alimentació, en microbiologia per a espessir el medi de cultiu i, en certes cultures, com a substància medicinal. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
elements no-metàl·lics. Llevar l'oxigen (d'un compost). Reduir l'òxid de ferro a ferro. Sotmetre a l'acció de l'hidrogen. Reduir l'aldehid a alcohol. reduir una dissolució Reduir-la llevant-ne dissolvent per evaporació. Espessir (un líquid) per evaporació. [...]