Resultats de la cerca frase exacta: 47

1. ració
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porció d'aliments que es dona cada vegada a alguna persona o a algun animal. Una ració de civada. Porció de cada vianda que, a les fondes, restaurants, etc., es dona per un preu determinat. Quant costa una ració de faves? Assignació en espècie o diners que es dona a un [...]
2. ració
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Quantitat total d'aliments que se subministren diàriament a un animal per cobrir les seves necessitats vitals, de treball i de producció. [...]
3. ració
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Porció d'aliments que es dona cada vegada a alguna persona o a algun animal. [...]
4. ració
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Lleure. Turisme
Porció de menjar que en un bar, un restaurant, etc. es dona per un preu determinat. [...]
5. ració
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [d'aliments, diners] ración. 2 crist [porció] ración, porción. 3 a mitja ració a media ración. 4 posar a ració poner a ración, someter a racionamiento. Han posat la tropa a ració de pa, han puesto a la tropa a ración de pan.  [...]
6. ració
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
porció. pitança, ració de menjar en els establiments de beneficència. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
7. ració de volum
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Part de la ració dels herbívors formada per matèries eminentment fibroses. [...]
8. escurçar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer més curt, menys llarg. Escurçar les mànigues d'un vestit. Escurçar-se els cabells. Això escurça la vida. Després de la primera rentada, la faldilla s'escurçà. escurçar la ració Disminuir-la. [...]
9. retrinxar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
La pedra en caure, batre (una planta) arrencant-ne les fulles, els branquillons, etc. La pedra seca retrinxa els ceps. Fer més escàs. Cada dia anaven retrinxant la ració de pa. Retrinxar les despeses. [...]
10. refegir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Afegir (una cosa, especialment un líquid, que havia minvat d'un recipient). Refegiu aigua a la cassola. Tornar a prendre d'un menjar del qual ja s'ha consumit una ració. He refegit d'arròs. [...]
Pàgines  1 / 5 
Pàgina  1  2  3  4  5  Següent >>