21.
escarxofa
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot i agr [carxofa] alcachofa. [...]
|
22.
colepoètic -a
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Dit de la substància fisiològica (sals biliars) o farmacològica (carxofa, boldo, bilis de bou, etc) que augmenta la colepoesi. [...]
|
23.
cinarina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Principi colerètic de la carxofa. [...]
|
24.
escarxofa
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
carxofa. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
25.
alcachofa
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 bot [Cynara scolimus] carxofera, carxofer m, escarxofera. 2 bot [fruto] carxofa, escarxofa. 3 [del cardo] carda, cap de cardó m. 4 [de regadera] tap m. 5 [de ducha] ruixador m. 6 [de un desagüe] morrió m, reixeta. 7 [de fregadero, de bañera] colador m, vàlvula de peu. 8 alcachofa silvestre bot [...]
|
26.
compostes
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
'alimentació humana i diverses de medicinals, com ara la milfulles, la camamilla, la repalassa, l'àrnica, el donzell, la botja pudent, el boixac, l'obriülls, el card, la sempreviva borda, el blauet, la carxofa, la carlina cardiguera, etc. [...]
|
27.
floc
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
rossos. 2 encenall. 3 (de neu) borrallóo borrall flòbia cop volva Cp. tofa de neu: massa esponjosa de neu. Blanc com una tofa de neu. 4 floca. 5 Adorn de passamaneria. carxofa, floc en forma de carxofa. flocall plomall, petit feix de plomes emprat com a adorn d'un capell, etc. 6 pl. adorn [...]
|
28.
card marià
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Planta policàrpica vivaç, de la família de les compostes, de 30 a 150 cm d'alt, que viu en camins i talussos, sobre sòls argilosos de les regions mediterrànies. Els fruits secs, que contenen histamina i timidina, han estat empleats com a tònic cardiovascular, com a aperitiu, i contra les infeccions [...]
|