Resultats de la cerca frase exacta: 374

Diccionari de la llengua catalana
51. rostit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn rostida. Verdura fregida amb cansalada. [...]
52. carni-
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot carn. Ex.: carnívor. [...]
53. cambreta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dependència dels baixos de la casa per a tenir el carbó, la llenya, etc. Departament annex a la taula de vendre carn, on es guarda la sobrera. [...]
54. corder 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn de corder. Un plat de corder rostit.  [...]
55. llonza
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de carn adherida a una falsa costella. [...]
56. escaldabec
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
57. mondongo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picada per a embotit. Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa. Brou o plat fet amb aquest tipus de botifarra. Matança del porc. [...]
58. encarnar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Revestir d'una forma corporal, especialment d'una forma humana. Déu encarnà son fill. El Verb s'ha encarnat. Personificar 2 . Luter encarna l'esperit de la Reforma. Entrar dins la carn. Se li ha encarnat una ungla. Una ferida, posar carn nova. Pintar del color de la carn. [...]
59. confitat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menja confitada, especialment en sal i vinagre. Avui mengem confitat. Carn, especialment conjunt de llom, costelles i embotits de porc, conservada dins olles amb oli o greix. Confitat d'ànec. [...]
60. capolat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn capolada amb cansalada, verdura, alls, etc. [...]
Pàgines  6 / 38 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>