11.
brot d'origen alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Aparició inesperada d'una malaltia en dues o més persones després d'ingerir un mateix aliment que, d'acord amb les proves epidemiològiques, contenia un agent perjudicial. [...]
|
12.
certificat d'origen
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Economia. Empresa
Document utilitzat per les empreses exportadores per a complir els requisits duaners, consulars o de crèdits documentaris, que acredita l'origen de les mercaderies que s'exporten. [...]
principi. Déu és el principi de tot amor. causa (→) font o deu (fig.) llavor o germen (fig.) arrel (fig.) mare (fig.; s'usa només si el subjecte és femení) ferment (fig.). Allò fou el ferment de la guerra. naixement provinença procedència © Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana |
13.
cultura d'origen
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Llengua. Literatura
Cultura dels parlants de la llengua original. [...]
|
14.
denominació d'origen
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Àrea geogràfica amb uns trets geomorfològics i climàtics característics i amb una tradició vitivinícola consolidada, que presenta tradicions de cultiu i d'elaboració de vi pròpies distingibles de les altres regions i que es reconeguda legalment per protegir el vi que s'hi elabora. [...]
|
15.
denominació d'origen
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Economia. Empresa
Qualificació d'un producte com a procedent d'una determinada zona geogràfica i que compleix unes especificacions de qualitat determinades. [...]
|
16.
denominació d'origen
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Distintiu de qualitat que identifica un vi elaborat en una àrea geogràfica amb uns trets geomorfològics i climàtics característics i amb una tradició vitivinícola consolidada, la qual presenta tradicions de cultiu i d'elaboració de vi pròpies i que és reconeguda legalment per protegir el vi que s [...]
|
17.
denominació d'origen
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Economia. Empresa
Nom que identifica un producte originari d'un lloc determinat, una regió o excepcionalment un país, la qualitat o les característiques del qual es deuen fonamentalment o exclusivament a un medi geogràfic particular, inclosos els seus factors naturals i humans. [...]
|
18.
denominació d'origen
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Àrea geogràfica amb uns trets geomorfològics i climàtics característics i amb una tradició vitivinícola consolidada, que presenta tradicions de cultiu i d'elaboració de vi pròpies distingibles de les altres regions i que es reconeguda legalment per protegir el vi que s'hi elabora. [...]
|
19.
denominació d'origen
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Distintiu de qualitat amb reconeixement legal que identifica un producte agroalimentari elaborat en una àrea geogràfica amb uns trets geomorfològics i climàtics característicsi amb tradicions pròpies de cultiu i d'elaboració del producte. [...]
|
20.
institució d'origen
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
[...]
|