Resultats de la cerca frase exacta: 12

Diccionaris terminològics
1. cirera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Fruit del cirerer (Prunus avium), arrodonit, de color vermell fosc, dolç o amarg i comestible. Els peduncles de les cireres han estat emprats en decocció com a diürètic. [...]
2. cirera picota
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Cirera de consistència carnosa i poca adherència al pinyol que es cull sense peduncle. [...]
3. pebrot cirera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pebrot de mida petita, forma esfèrica i color vermell, de gust dolç i una mica picant, que es consumeix sovint en conserva. [...]
4. cirera d'arboç
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Fruit de l'arboç (Arbutus unedo), arrodonit, de superfície granelluda, vermell a la maturitat i comestible. Han estat emprades, fresques o preparades com a melmelada o confitura, com a diürètic. [...]
5. xarop de cirera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Barreja de suc de cireres, sacarosa, alcohol i aigua; usada com a correctiu. [...]
6. al·lèrgia a la cirera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
 [...]
7. vieira amb cava, cirera i kirsch
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
8. umeboshi [ja]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pruna salada vermella típica del Japó, de la mida d'una cirera, que es menja seca i marinada. [...]
9. dakar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastís fet amb pa de pessic farcit de trufa, recobert de trufa amb fideus de xocolata al damunt, i decorat amb una roseta de trufa i una cirera confitada al capdamunt. [...]
10. reacció de Rossel
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Per a detectar sang en la femta; es val d'àcid acètic glacial, essència de trementina i una solució alcohòlica d'aloïna. La mostra pren un color rosa que vira a vermell cirera. [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>