FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. Figues seques. Tou com una figa. figa botinflada Figa plena i arrodonida sense ésser, però, encara ben madura. figa d'acre Figa d'una varietat de color vinós, grossa, molsuda, de pell clivellada i gra vermell fosc. figa de bacó Figa d'una varietat de color negre, grossa i [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliment fet de farina pastada amb aigua, generalment fermentada, i cuita al forn, especialment el fet amb farina de blat. Pa d'ordi, de sègol, de barreja. Pa tou, del dia. Pa dur, sec. Pa blanc, morè, negre. Pa integral. Pa de munició. Pa beneït. Sucar pa amb vi. Menjar pa sol [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pebràs lleter. bolet pudent Ou del diable. bolet rialler Bolet de l'ordre de les cortinarials, de color groc, que forma flotes sobre soques en descomposició i pot ésser al·lucinogen (Gymnopilus spectabilis). bolet terrolenc Camperol 3. Barret tou rodó. Afàs. [...]
síl·laba és oberta. Així, hi ha uns quants mots que es pronuncien amb o oberta en la majoria de parlars, mentre que uns quants mots amb el diftong ou i diversos cultismes presenten vacil·lació en la pronúncia.
o oberta: crosta, flor, hora, olla, plor, plora, soca, sol
o oberta / o tancada: jou, pou, tou [...]
Pastís típic de la ciutat italiana de Milà, molt tou i lleuger, que s'elabora amb farina, llevat, ous, mantega, sucre, panses i fruita confitada, i té forma de cúpula. [...]
Pastís típic de la regió italiana de Verona, molt tou i lleuger, que s'elabora amb farina, llevat, ous, mantega i sucre, i té el contorn d'estrella de vuit puntes. [...]