FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
rovell i de tinta, i per a desoxidar metalls. sal de diazoni Producte resultant de la diazotació d'una amina primària consistent en un catió de diazoni neutralitzat per l'anió de l'àcid present en excés. sal de saturn Acetat de plom. sal doble Sal d'un àcid [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
gent que cobria places i carrers. El cos estimat que uns botxins han cobert de nafres. Cobrir-se de rovell una peça de ferro. Quan arriba la primavera, la terra es cobreix de verdor. Un emissor, arribar a tots els receptors (d'una àrea determinada). Satisfer, donar solució. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. flor de Sant Joan Sempreviva borda. flor de Sant Joan Anemone alpina. flor de Sant Joan Espernallac. flor de Sant Patllari Rovell d'ou. flor de Sant Sebastià Pinya groga. flor de Santa Llúcia Sempreviva borda. flor de seda Setins. flor de sempredura Pota de gat [...]
Pastisset dolç de forma rodona o quadrada, farcit de pasta de llavors de lotus o de mongetes vermelles, sovint amb un rovell d'ou d'ànec en salaó sencer al centre i decorat a la part superior amb sinogrames i motius diversos en relleu, que es consumeix tradicionalment a la Xina durant la Festa de [...]
Plat de la cuina xinesa consistent en un ou dur de gallina, ànec o guatlla, amb la clara de color d'ambre i el rovell de color verd negrós, de textura gelatinosa i gust fort, que es prepara colgant l'ou cru en un medi alcalí, tradicionalment una barreja de calç, cendra, sal i argila, durant un [...]