Resultats de la cerca frase exacta: 18

Diccionari de la llengua catalana
1. paella
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estri de cuina, de metall, en forma de vas rodó ample i de poca altura, amb un mànec llarg també de metall o dues anses, que serveix per a fregir viandes. tenir la paella pel mànec Poder fer i desfer en un afer segons la pròpia voluntat. Guisat fet d'arròs cuit amb [...]
2. paeller 2 paellera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que sap cuinar molt bé la paella. Persona afeccionada a menjar paella. [...]
3. torrador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que torra. Instrument per a torrar alguna cosa, ordinàriament una planxa, en forma de paella, de cilindre, etc., amb forats. Aparell electrodomèstic per a torrar pa. Embriaguesa.  [...]
4. emmascarar 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embrutar amb carbó, amb sutge. Tocant la paella s'ha emmascarat les mans. [...]
5. castanyer 2 castanyera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que torra i ven castanyes pels carrers. Paella plena de forats, per a torrar castanyes. [...]
6. fideuada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de fideus cuits en una paella amb un sofregit, peix i marisc. Menjada de fideus. Gran quantitat de fideus. [...]
7. truita 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ous batuts fregits a la paella, a què es poden barrejar altres menges. Una truita de sis ous. Una truita de patates, de mongetes, de cebes. truita a la francesa Truita feta només amb ou, sense farcir-la amb cap altre aliment, a la qual es dona generalment una forma plegada. fer-se una [...]
8. paellada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Allò que cap o es pot fregir d'un cop en una paella. Em vaig menjar una paellada de patates fregides. [...]
9. paeller 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Prestatge o armari on es guarden paelles. Construcció, al ras, adequada per a coure l'arròs a la paella amb llenya o garbons petits. [...]
10. rosta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de pa torrat sucat amb oli, fregit amb suc de cansalada. Tall de cansalada, de llom, etc., torrat a les graelles, fregit a la paella. [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>