FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ous batuts fregits a la paella, a què es poden barrejar altres menges. Una truita de sis ous. Una truita de patates, de mongetes, de cebes. truita a la francesa Truita feta només amb ou, sense farcir-la amb cap altre aliment, a la qual es dona generalment una forma plegada. fer-se una [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de girar o de girar-se; l'efecte. Donar girada a la truita en la paella. Ja no és dels nostres: ha fet una girada. girada de peu Torçada de peu. Punt d'un camí o d'un carrer estrets on, eixamplant-se aquest, els vehicles poden fer girada. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que gira o s'empra per a girar alguna cosa. Cinta per a girar els fulls en els llibres. Plat giratori d'un torn de terrisser. Eina o estri que s'empra per a girar alguna cosa. Paleta de metall que els cuiners empren per a girar les truites, les patates o altra cosa que fregeixen a la paella. [...]