Resultats de la cerca frase exacta: 747

141. retinol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Alcohol carotenoide, el constituent mÚs important de la vitamina A, present en l'oli de fetge de determinats peixos.  [...]
142. alanina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
AminoÓcid proteic no essencial amb cadena lateral de carÓcter alifÓtic, que participa en el transport d'amonÝac del m˙scul al fetge.  [...]
143. patÚ
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
[pl. -Ús] Pasta feta de carn, fetge o altres viandes, assaonada amb herbes i espŔcies, i cuita, que se sol menjar freda.  [...]
144. glicogen -˛gena
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Que produeix sucre. MatŔria glic˛gena. PolisacÓrid ramificat constitu´t per unitats de glucosa, molt abundant en el fetge i en els m˙sculs com a substÓncia de reserva.  [...]
145. secreciˇ
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Acciˇ de secretar. La secreciˇ de la saliva, de l'orina, de la bilis, de les llÓgrimes. Cosa secretada. La bilis Ús una secreciˇ del fetge.  [...]
146. colesterol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Principal esterol dels animals superiors, component de les membranes celĚlulars i precursor de les hormones esteroides i dels Ócids biliars, que se sintetitza al fetge i a altres teixits.  [...]
147. terrina de fetge d'Ónec amb cebetes glacejades i reducciˇ de porto
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
148. esfreixurar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Treure la freixura. Matar▓. Si m'enganyes, t'esfreixurarÚ. Fatigar-se en extrem en algun treball, treure el fetge per la boca. Ara m'esfreixuro en aquesta dura tasca, per˛ desprÚs podrÚ descansar.  [...]
149. cor de filet de vedella amb fetge d'Ónec i salsa de porto
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
150. fetge d'Ónec a la brasa amb poma caramel·litzada i coulis de gerds
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
PÓgines  15 / 75 
<< Anterior  PÓgina  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  SegŘent >>