1.
pa
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [aliment] pan. Una llesca de pa, una rebanada de pan. Pa tou (o del dia), dur (o sec), torrat, pan tierno (o del día), duro, tostado. 2 [subsistència] pan, sustento. 3 allà on no hi ha pa no hi ha pau (o tot és renou) donde no hay harina todo es mohína. 4 al pa pa i al vi vi fig i fam al pan [...]
|
2.
eulògia
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f [pa beneït] eulogia. [...]
|
3.
flequer
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-a m i f 1 [el qui fa pa] panadero -ra, hornero -ra p fr. 2 [el qui ven pa] panadero -ra. [...]
|
4.
xapata
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f [tipus de pa] chapata. [...]
|
5.
panerada
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [de pa] panera [llena]. Es van cruspir dues panerades de pa, se zamparon dos paneras de pan. 2 cesta [llena]. [...]
|
6.
rosta
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 gastr [cansalada] torrezno m. 2 [pa torrat] tostón m. 3 [pa fregit] picatoste m. 4 [en daus] tropezón m, tostón m, picatoste m. [...]
|
7.
baguet
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f [barra de pa] baguette fr. [...]
|
8.
esmollar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr [el pa] desmigar, migar. [...]
|
9.
ullat
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ada adj [pa, formatge] ojoso -sa. [...]
|
10.
agreta
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot [pa de cucut] aleluya, acederilla. [...]
|