1.
fons blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Fons preparat amb carns o aus blanques, ossos de vedella, carcanades d'au i llegums aromàtics. [...]
|
2.
trufar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Omplir de tòfones una au, un embotit, etc. [...]
|
3.
buidar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Treure les vísceres d'una au, un peix, etc. [...]
|
4.
au-pair [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Dit de la persona jove que treballa temporalment a canvi de la manutenció i l'allotjament, bàsicament tenint cura dels infants d'una família en un país estranger, amb l'objectiu d'aprendre'n la llengua. [...]
|
5.
escapçar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Treure el cap d'un peix, un marisc, una au, etc. [...]
|
6.
au-pair [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Persona jove que temporalment, a canvi de la manutenció i l'allotjament, té cura dels infants d'una família en un país estranger, amb l'objectiu d'aprendre'n la llengua. [...]
|
7.
or radioactiu
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Es presenta en forma de dos isòtops: 198Au, amb una mitja vida de 2,7 dies, i 199Au, amb una mitja vida de 3,3 dies. Aquest últim és emprat en el tractament dels tumors i és especialment eficaç en el càncer uterí, el de pròstata i la carcinomatosi peritoneal o pleural. [...]
|
8.
airejar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Sotmetre a l'acció de l'aire una peça de caça, generalment una au, fins que la carn s'entendreix i esdevé faisandé. [...]
|
9.
anorac de plomes
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Anorac farcit de plomes d'au. [...]
|
10.
anorac de plomes
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Anorac farcit de plomes d'au. [...]
|