71.
discòfor -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que porta un disc o un plat. [...]
|
72.
fritada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de fregit, especialment de peix variat. [...]
|
73.
balançó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'una balança. Equilibrar els dos balançons. [...]
|
74.
corder 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn de corder. Un plat de corder rostit. [...]
|
75.
lacón amb cachelos (plat típic de la cuina gallega a base de carn de porc i patates)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
76.
papas arrugadas amb mojo picón (plat a base de patates i salsa picant típic de les Canàries)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
77.
romesco
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb nyores, tomàquets, alls i cebes escalivats, una picada d'ametlles o avellanes, oli i altres ingredients, que se serveix com a condiment d'un plat, principalment de peix. [...]
|
78.
bací
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de metall amb una esmotxadura semicircular a la vora, que usaven els barbers per a remullar la barba. Plat metàl·lic utilitzat en la música popular com a instrument de percussió. Orinal. [...]
|
79.
fruitera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat o recipient per a tenir-hi fruita i servir-la a taula. [...]
|
80.
marcelina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat amb una cavitat al mig per a aguantar-hi una xicra. [...]
|