1.
farcir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Omplir de carn trinxada i d'altres ingredients (un ocell, un pastís, etc.). Van farcir un gall dindi. Un braç de gitano farcit de crema. Omplir fins a l'atapeïment. Ha farcit el vestit de guarniments. [...]
|
2.
farcir
Font
Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com servir.
[...]
|
3.
farcir
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Omplir una vianda amb un farciment. [...]
|
4.
farcir
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [de carn trinxada] rellenar. 2 fig [omplir fins a l'atapeïment] atiborrar, abarrotar. [...]
|
5.
farcir
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
omplir. entatxonar enllardaro enllardonar, farcir la carn per a rostir amb llenques de cansalada. embotir Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
6.
encotonar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Farcir de cotó. [...]
|
7.
farciment
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de farcir; l'efecte. Allò amb què es farceix alguna cosa. Val més el farciment que el gall. [...]
|
8.
praliné
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta feta d'ametlles, d'avellanes o de nous, amb sucre i mel, utilitzada sovint per a farcir bombons i pastissos i per a fer-ne torrons. [...]
|
9.
pastís 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa de farina i d'oli o mantega, ensucrada o salada i aromatitzada, cuita al forn, que se sol guarnir o farcir amb crema, fruita, carn trinxada, etc. [...]
|
10.
trufa 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dolç petit i rodó, elaborat a base de nata batuda i xocolata fosa i recobert de xocolata ratllada, que es menja ben fred. Barreja de nata batuda i xocolata fosa que s'empra en pastisseria per a farcir pastissos. [...]
|