FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
virant a llimona a les puntes, que és amargant i purgant (Ramaria formosa). peu de rata daurat Peu de rata comestible, de branques denses, de color groc fort (Ramaria aurea i espècies afins). peu de rata gris Bolet del grup dels basidiomicets, gris, de forma més o menys ramificada [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té un sabor picant, com el del vinagre. Una fruita àcida. La llimona és àcida. Bombons àcids. Relatiu o pertanyent als cossos dits àcids. Propietats àcides. Que té les propietats dels cossos dits àcids, que pot reaccionar com un àcid. Sal [...]
Amanida feta amb búrgul o cuscús, tomàquet, ceba, julivert i menta, que s'amaneix amb oli d'oliva i suc de llimona, originària de Síria i el Líban. [...]
Preparació culinària feta amb iogurt, cogombre, all, anet i, ocasionalment, menta o llimona, que se serveix com a entrant o com a acompanyament per a amanides o per a plats de carn o peix, típica de Grècia. [...]
Preparat líquid compost bàsicament d'un àcid, com ara vinagre, vi o suc de llimona, oli, espècies i herbes, on es deixa reposar una vianda, generalment carn o peix, a fi que s'entendreixi i resulti més saborosa. [...]
Amanida elaborada amb hortalisses fresques, generalment tomàquet, enciam, cogombre i ceba, i amb trossos de pa de pita torrats o fregits, que es condimenta amb oli d'oliva, suc de llimona o vinagre, menta i julivert, típica del Pròxim Orient. [...]