51.
pularda
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gallina esterilitzada de petita per engreixar-la. [...]
|
52.
bacallà al forn amb estofat de cigrons, gallina i peixopalo
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
53.
brou de gallina amb pilota de trompetes de la mort
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
54.
cloc-cloc
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Expressió que evoca la veu de la gallina. [...]
|
55.
ponedor 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Lloc on la gallina i altres ocells domèstics ponen els ous. [...]
|
56.
gallimarsot
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gall sense cresta que sembla una gallina. Dona que mascleja, dit despectivament. [...]
|
57.
bullit
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn bullida amb altres ingredients, principalment patates, hortalisses, cigrons i a vegades gallina, cansalada, botifarra o pilota. Conjunt de coses o accions confuses i males de resoldre. Amb tanta gent reclamant, s'armà un bullit de mil dimonis. [...]
croqueta
f. [LC] [HO] Bola allargada feta amb carn de gallina, amb carn de porc, amb peix, etc., capolada, o amb sèmola, arròs o un altre aliment, pastada amb llet, que es fregeix després d'arrebossada amb ou i farina o pa ratllat. |
58.
croqueta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola allargada feta amb carn de gallina, amb carn de porc, amb peix, etc., capolada, o amb sèmola, arròs o un altre aliment, pastada amb llet, que es fregeix després d'arrebossada amb ou i farina o pa ratllat. [...]
|
59.
pollet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Poll1 1 1. La gallina i els pollets. Cirialera. Herba esquellera. [...]
|
60.
ouat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que encara porta al cos els ous que ha de fer. Una gallina ouada. [...]
|