81.
llimonada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda composta d'aigua, sucre i suc de llimona o un producte succedani. llimonada gasosa Llimonada preparada amb aigua carbònica. llimonada purgant Llimonada feta amb citrat de magnesi. [...]
|
82.
amanida de ruca, pera i gorgonzola amb vinagreta de llimona dolça
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
83.
carpaccio de pera amb llagostins, vinagreta de llimona dolça i farigola
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
84.
carpaccio de pinya tropical amb gelat de llimona dolça i alfàbrega
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
85.
crema d'espàrrecs, alvocat, granissat d'ostres i confitura de llimona
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
86.
cuixa d'ànec confitada amb reducció d'aranja i llimona dolça
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
87.
mousse de iogurt amb crema de llimona i amanida de cítrics
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
88.
llima 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit de la llimera, ovoide, semblant a una petita taronja, de pela verda groguenca i de polpa àcida, flairosa i molt sucosa, emprat sobretot per a begudes i com a aromatitzant. Llimona. [...]
|
89.
orpiment
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mineral, sulfur d'arsènic, de fórmula As2S3, que cristal·litza en el sistema monoclínic, és de color groc de llimona i té aplicacions en pintura, tintoreria i pirotècnia. [...]
|
90.
infusionar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Immergir (una substància vegetal) en un líquid, generalment aigua bullent, per extreure'n els principis actius solubles. Cal infusionar la menta durant cinc minuts. Infusioneu en la llet la pela de llimona i la canyella. [...]
|