11.
canari 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
T. canariense). Coronil·la glauca. Burro1 5 2. Nau del segle xviii, que navegava entre les costes de les illes Canàries i de la Mediterrània. Peça de ferro o de llautó que va entre els collarins dels corrons de les màquines de filatura i els comunica la [...]
|
12.
gessamí
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
enfiladís, de fulles simples i flors blaves, amb un tub molt llarg i amb el calze cobert de pèls glandulosos, originari del sud d'Àfrica i cultivat com a ornamental (Plumbago auriculata). gessamí de burro Vidalba. gessamí de Virgínia Liana de la família de les [...]
|
13.
orella
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
però amb els apotecis en forma de copa irregular i oberts lateralment, lleugerament pedunculats (Otidea onotica). orella d'ase Trompeta 3 1. orella de burro Gírgola 1. orella de burro Trompeta 3 1. orella de castanyer Fetge de vaca b). orella de conill Tassa de bruc. orella [...]
|
14.
somer
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m reg [ase] asno, burro, borrico. [...]
|
15.
ruquejar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v intr hacer el burro, hacer el ganso. [...]
|
16.
esdernec
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [escarràs] burro (o bestia f) de carga. 2 ésser un esdernec de feina ser un burro (o una bestia) de carga, trabajar como un burro, ser un borrico. [...]
|
17.
cavallfort
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m jocs burro. Jugar a cavallfort, jugar al burro. [...]
|
18.
garañón
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [burro] eguasser, egüer. 2 amer [caballo] semental. [...]
|
19.
ruc
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 zool [ase] asno, burro, borrico, rucio. 2 ict [Gobius auratus] gobio. 3 caure del ruc fig i fam apearse (o caer) del (o de su) burro. 4 fer el ruc fig i fam hacer el burro. [...]
|
20.
mantega d'il·lipé
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Greix que s'extreu dels fruits de l'il·lipé de Borneo i de l'il·lipé de l'Índia, molt utilitzat en la cuina del sud-est asiàtic, en la indústria alimentària i en la fabricació de productes cosmètics, sabó i espelmes. [...]
|