Resultats de la cerca frase exacta: 270

141. filet de conill amb puré de fruites i cruixent
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
142. tassa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas petit, generalment de porcellana o de pisa, amb ansa, per a prendre cafè, te, etc. Contingut d'una tassa. Ha pres dues tasses de te. Pica o recipient de pedra dins del qual cau l'aigua d'una font. Recipient d'un vàter. tassa de bruc [o tassa de conill] Bolet comestible de l [...]
143. rastre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pista 1. Seguir el rastre d'un conill. Vestigi 1. No n'ha quedat ni rastre. rastre foliar Feix conductor que, en les plantes vasculars, se separa de l'estela i es dirigeix a la fulla.  [...]
144. pitrera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part anterior del pit, especialment les mamelles. Portava la pitrera nua. Espai entre el pit i l'abrigall que el cobreix. Portava el conill amagat a la pitrera. Part anterior de la camisa o d'una altra peça. Pitrera emmidonada.  [...]
145. fressa 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Soroll, brogit, continuat. La fressa de les fulles agitades pel vent. La fressa de l'aigua del torrent. Sentir fressa. Fer fressa. La fressa dels cucs de seda quan mengen. Senyals que una bèstia deixa per on ha passat. Trobar la fressa d'un conill. [...]
146. pixat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Orins. amb els pixats al ventre Desprevingut. La notícia ens ha agafat a tots amb els pixats al ventre. pixat de conill Taca pudent del suro, produïda per haver-hi tocat el suc que raja d'una nafra. pixat de corc Taca que sol deixar el corc del suro.  [...]
147. tercerol tercerola
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tercer pel seu lloc, pel seu rang. El tercer ris o faixa de botafions de la vela llatina. Ris o porció de la superfície d'una vela llatina. La vela tercera de tres que en portava una nau. L'artimó, la mitjana i el tercerol. Conill que encara no ha aconseguit l'edat adulta. [...]
148. llom de conill amb salsa de vi de Ribera del Duero
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
149. escorxar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llevar l'escorxa o escorça (a un arbre). Ja escorxen els suros. Llevar la pell (a algú, a algun animal). L'han escorxat de viu en viu. Escorxar un conill. He caigut i m'he escorxat els palmells de les mans. Acanar 2. L'aigua corrent, arrencar la capa superficial (d'un terreny, d'un [...]
150. arròs caldós de conill amb bolets, verdures i núvol de grana padano
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  15 / 27 
<< Anterior  Pàgina  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  Següent >>