31.
recuit amb compota d'hivern i mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
32.
hivernada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estada en un indret durant l'hivern. Temporada d'hivern. [...]
|
33.
cepell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bruc d'hivern. [...]
|
34.
cepelló
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bruc d'hivern. [...]
|
35.
petorrera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bruc d'hivern. [...]
|
36.
terrolà
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tòfona d'hivern. [...]
|
37.
xipell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bruc d'hivern. [...]
|
38.
enreular
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer arraulir de fred. Ens ha atrapat una bufada que ens ha enreulat. Arraulir-se de fred. A l'hivern, el bestiar s'enreula. [...]
|
39.
abrilejar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
L'hivern, presentar un temps primaveral. L'abril, presentar un temps variable, amb ventades i pluges freqüents. Quan el març no marceja, l'abril abrileja. [...]
|
40.
eixivernar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Especialment el bestiar, passar l'hivern en un indret. Aquests cavalls eixivernen a Espinavell. Fer el temps propi de l'hivern. Enguany eixiverna molt fort. [...]
|