1.
escabetx
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Adob fet amb vi o vinagre, fulles de llorer i altres ingredients, per a assaonar el peix i altres menges. Tonyina en escabetx. Peix escabetxat. [...]
escabetx
|
2.
'lluç en suc' o 'lluç amb suc'? / 'tonyina en escabetx' o 'tonyina amb escabetx'?
Font
Fitxes de l'Optimot
En l'àmbit de la gastronomia, quan es vol indicar quina substància es fa servir per conservar un aliment, s'utilitza la preposició en, i no la preposició amb. Per exemple:
M'agrada molt la tonyina en escabetx.
Avui menjarem peres en almívar.
D'altra banda, hi ha casos en què es vol fer [...]
|
3.
escabetx
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Adob fet amb vi o vinagre, fulles de llorer i altres ingredients, per a amanir el peix i altres menges. [...]
|
4.
escabetx
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
5.
escabetx
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m gastr [salsa] escabeche. Sardines en escabetx, sardinas en escabeche. [...]
|
6.
verat en escabetx, tomàquet de Montserrat i maduixots
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
7.
amanida de mig llamàntol en escabetx, fonoll i cirerols
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
8.
bonítol en escabetx
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
9.
guatlles en escabetx
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
10.
musclos en escabetx
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|