Resultats de la cerca frase exacta: 296

81. beca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Banda que es porta encreuada al pit d'espatlla a espatlla i penja esquena avall sobre el mantell, usada com a insígnia de col·legial, de seminarista, etc. Ajut atorgat a un estudiant per facilitar-li totalment o parcialment el pagament dels estudis o la manutenció. Gorra [...]
82. baldric
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Banda de cuir o d'altra matèria per a aguantar l'espasa i que es porta entorn del cos des de l'espatlla dreta al costat esquerre, on s'ajunten els seus dos caps. [...]
83. pernil
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuixa d'un animal, especialment del porc. Tenir una persona bons pernils. Cuixa o espatlla de porc o de senglar salada per a ésser conservada. Pernil del país. pernil dolç Pernil de porc, desossat, assaonat i cuit.  [...]
84. espatllera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça de l'armadura que cobria l'espatlla. Respatller 1 . Aparell gimnàstic en forma d'escala, fixat en una paret, que és usat en els exercicis de gimnàstica educativa i correctiva. Enreixat de filferro o de fusta per a sostenir una plantació. [...]
85. espatlla de cabrit al forn amb verduretes
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
86. espatlla de xai al forn amb patates
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
87. espatlla ibèrica de gla tallada a mà
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
88. espatlla o cuixa de cabrit al forn
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
89. milfulls d'espatlla de xai i patata
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
90. acopar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tancar, cloure, (allò que és badat o desplegat). Acopar-se una flor. Una mà s'acopà damunt la seva espatlla. Formar capçada o mata atapeïda. Acopar-se una col. Donar forma còncava (a la planxa, als taulons), per tal de fer-los encaixar amb una peça de forma [...]
Pàgines  9 / 30 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>