61.
cremat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part cremada d'una cosa. Beguda calenta a base de rom, cafè, pell de llimona, sucre, etc., que es flameja fins a la combustió gairebé total de l'alcohol. [...]
|
62.
catalinoia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Card de la família de les compostes, amb les fulles i les ales de la tija amb vores blanques i les flors d'un groc de llimona, propi d'indrets mediterranis secs (Scolymus maculatus). [...]
|
63.
broida
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mata de la família de les compostes, que fa olor de llimona, de fulles molt retallades i amb petits capítols de flors groguenques, agrupats en panícules dretes, cultivada com a planta ornamental i remeiera (Artemisia abrotanum). [...]
|
64.
esponjat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta ensucrada esponjosa feta amb clara d'ou i suc de llimona. [...]
|
65.
amanida de pollastre amb panses i salsa de llimona
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
66.
caneló d'alvocat amb foie-gras, llimona dolça i plàtan
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
67.
milfulls amb crema de llimona i sorbet de mandarina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
ponx
m. [LC] [HO] [ED] Beguda feta amb aigua, te, etc., rom o un altre licor, sucre i suc de llimona. |
68.
musclos de roca al vapor amb aroma de llimona
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
69.
rèmol al forn amb tàperes, menta i llimona dolça
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
70.
enasprir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer tornar aspre. Esdevenir aspre. El marbre s'enaspreix amb el suc de llimona. [...]
|