91.
empanar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embolcar (carn o altra vianda) amb pasta de pa per coure-la després al forn. [...]
|
92.
enastar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar a l'ast (carn, vianda). Traspassar (una cosa) amb un instrument punxant. [...]
|
93.
escapció
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de carn, de peix, etc., que es ven a més baix preu. Escapça 1 . [...]
|
94.
omofàgia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Habitud de menjar carn crua. En algunes cultures, sacrifici ritual seguit d'ingestió de carn crua. [...]
|
95.
palpís
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de carn sense os, especialment l'obtingut de la cuixa del xai. Tou de carn. [...]
|
96.
carnívor -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que menja carn, especialment que s'alimenta principalment o exclusivament de carn. Animals carnívors. Ordre de mamífers placentaris integrat per individus amb ullals molt desenvolupats i queixals que els permeten de triturar la carn i trencar els ossos de les preses. Individu d'aquest [...]
|
97.
embotit
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'embotir; l'efecte. Budell, bufeta o embolcall sintètic, farcit de carn, generalment de porc, capolada. [...]
|
98.
carnissada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjada de carn. [...]
|
99.
encarnat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Color de carn. [...]
|
100.
potaco
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat compost de patates, de pebrot, de tomàquet i altres hortalisses, sovint acompanyat de carn, d'espineta, etc. [...]
|