Resultats de la cerca frase exacta: 175

31. fons
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Brou molt concentrat de gust que s'utilitza per a elaborar salses o per a banyar un guisat o un rostit. [...]
32. procediment culinari
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Conjunt de les operacions que es realitzen, seguint un mètode establert, per a elaborar un menjar, fins a l'obtenció d'un resultat determinat. [...]
33. harira
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Sopa espessa i consistent típica del Magrib que se sol elaborar amb cigrons, llenties, carn i verdures, i que es menja especialment durant el ramadà. [...]
34. Usos de per i per a davant d'infinitiu (2) / Hi ha papers per a endreçar o Hi ha papers per endreçar
Font Fitxes de l'Optimot
de la guia, l'alberg és massa lluny per a arribar-hi avui. Per a elaborar els vestits una setmana no és suficient. 3. Són possibles les dues preposicions en les oracions concessives amb valor ponderatiu ('malgrat'). Per exemple: Per tenir l'edat que té, se'l veu vell. Per a tenir l'edat que té, se [...]
35. energia incorporada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Quantitat d'energia necessària per a elaborar un producte o prestar un servei, des de l'obtenció dels recursos naturals fins al lliurament final del producte o servei. [...]
36. internacionalitzar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Llengua. Literatura
Elaborar un producte, sovint una aplicació de programari o de maquinari, sense trets específics d'una cultura o una llengua determinada, a fi de facilitar-ne la localització posterior. [...]
37. brífing de mitjans
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Comunicació. Audiovisuals
Document que l'anunciant presenta a l'agència de publicitat o a la central de mitjans perquè l'utilitzi com a guia per a elaborar l'estratègia de mitjans. [...]
38. hotel apartament
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Lleure. Turisme
Establiment hoteler que, a més d'incloure els serveis propis d'un hotel, ofereix el servei d'allotjament en apartaments amb equipaments que permeten conservar, elaborar i consumir aliments. [...]
39. gestió de malalties
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Mètode de gestió que consisteix a elaborar protocols diagnòstics i terapèutics que unifiquin criteris de pràctica clínica a fi d'augmentar l'eficàcia de les intervencions i reduir la despesa sanitària. [...]
40. sucre de llustre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Sucre en pols format per cristalls d'un diàmetre inferior als 0,15 mm que s'obté de la molta de sucre comú, utilitzat principalment per a empolvorar dolços i per a elaborar glaces i determinades masses. [...]
Pàgines  4 / 18 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>